02 Nisan 2012

Yalancı İstanbul




Anlaşılan bana yalan söylemiş yine şehir. Tam uzanacakken bu dik yamaçtaki yalancı bahara..az biraz daha beklememi istedi yağmurla, rüzgâr.

Ama olsun. Bir yalan söyledi, iki kapris yaptı diye yardan cayacak değiliz ya! İçinde gizlenen asıl baharı yüzüme vuran bu seslerle bu renkler, daha binlerce yıl onu sevmeme yetecektir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir resim bu işte bahar dedirten.Belki de bize yazdan ve tüm mevsimlerden çok baharı sevdiren işte bu çiçekler değil mi? İstanbul'sa kavuşulamayan yar gibi.Ne zaman bahar gelse sızlar burnumun direği.Ah İstanbul çağırma beni koşar adım gelirdim gelebilsem.Selam ve sevgilerimle.

ayferbilici dedi ki...

Söz aramızda İstanbul’dan başka hiçbir yerde yaşamamış biri olarak saflığını, güzelliğini, özelliğini göremediğim zamanlarda.. ben de özlem duyabiliyorum ona. O zaman özlemimle hasbıhal ediyorum, ve o zaman..ben senin güzelliklerini yaşadım, biliyorum..seni sevmenin nasıl bir şey olduğunu biliyorum, diyorum.. O zaman özlem, özlem olmaktan çıkıyor ve bir uçurtmanın kuyruğu gibi takılıyor tebessüm olup, dudaklarımın kıvrılan kenarına. Böyle baharlı düşüncelerle siz de gülümserseniz çok mutlu olurum.
Selam ve sevgiler sevgili ruhgezgini.

gülsen VAROL dedi ki...

Hele bir de Mayıs gelsin... ve erguvanlar açsın... seyreyle o zaman cümbüşü!!!
Benim "gelecek" ile ilgili hiç bir endişem yok sevgili Lodoscum.. nasıl olsa "gelecek"!!!

ayferbilici dedi ki...

Evet sevgili hocam, erguvanları bekliyorum ben de..ve uzun zamandır ilk defa bu bahar doyasıya tadını çıkaracağım erguvanların...

Çok doğru, biz beklesek de beklemesek de gelecek hep gelecek. En iyisi hiç birimizin gelecekle ilgili bir endişesi olmasın.

Newbahar dedi ki...

insan özlediğini beklermiş ya!
sabahları cıvıldaşan kuşlar, yeni açmış badem çiçekleri olmasa daha çok üşüyecek newbahar.

ayferbilici dedi ki...

Şimdi yaklaşmakta olan o ayak seslerini dinliyorsun:)
O halde kuşların cıvıltsıyla, badem ağaçlarıyla..ne bileyim daha çok şeyle eğleşmeli..daha çabuk gelir sanki beklenen o zaman.