24 Ocak 2010

Dünya oldu bana dar, neden yağdın söyle kar?

Kışın ortasında bir işe niyetlendim…şartlar oluşmadı ama oluşmak üzere. Biri ha! deyince ben 'hadi' anladım. Haydi dedim hava nasılsa 16-18 derece. Yüz yıllık bekleyiş bu. Dile kolay. Aradım, buldum, anlaştım, sözleştim, imzaladım.  İş başlayabilir yani artık.
Ama o da ne? Onaltılara onsekizlere yükselen hava sıcaklığı eksi altılara düşmüş ve daha da düşeceği söylenmekte.

...

 
Savsaklanmayacak iş vardır, savsaklandığında kafanın ardından bir yerden sana durmadan kendini hatırlatır. Yapacaksındır onu, yapmalısındır. Zor mudur onu yapmak, yoksa saçma bulduğun için mi yapamazsın, anlamazsın...Ama anlasaydın böyle yumurta kapıya geldiğinde basit işlerle boğuşmak 'zorunda' kalmazdın.
..

Çok insanın kar yağmasını beklediğini karın ne çok özlendiğini biliyorum. Doğayla barışık biri olarak kar yağışını ben de sevenlerdenim..Hoş evimde kalıp izlemeyi, hattâ olsaydı doğanın kucağındaki evimde izlemeyi, sesini duyabilmeyi, dinleyebilmeyi tertemiz kucağına atlayıp, hayat işte bu! diyebilmeyi ben de isterim. Ama bu yıl imkân ve şartlar kar yağışından zevk almama pek müsait değil.


Son ana kadar ertelediğim için dün akşam sokaklarda bir buçuk saat elektrikçi bulma gayreti ile dolaştım. Başka bir şey daha arıyordum ama söylemem, kışın ortasında ne işlere kalkıştığımı anlarsanız gülersiniz:) İşte karı da o zaman farkettim. Şiddetli rüzgârın alnıma savurduğu kar tanelerinin yüzümü dondurması ile.. Sahi niye bu kadar soğuktu ki hava? Benim bildiğim kar yağınca hava yumuşar, dondurucu soğuk yerini mis gibi kar kokusuna bırakırdı. Hayır rüzgâr sert esmese (sanırım karayelden sözediyorum rüzgâr derken) vaktim de sınırlı olmasa belki oh ne güzel kar yağıyor deyip keyfini yaşardım zorunlu yürüyüşümün ama, işte şartlar müsait değil! Burada şartların bazılarının benim (savsaklamalarımla) oluşturduğum gerçeğini, elbette yadsıyacağım.


Aslında bu yıl kar yağmasaydı ne olurdu sanki diyecek haldeyim ama, yolunu gözleyen ve ona ihtiyacı olandan utanıp, diyemem.


Ama işi dördüncü defa ertelersem hiç bakmam ele güne, utanmadan ağlarım.









6 yorum:

Çınar dedi ki...

"Başka bir şey daha arıyordum ama söylemem, kışın ortasında ne işlere kalkıştığımı anlarsanız gülersiniz:)"

Sen söylemiyorsun ama ben yine de çok güldüm okurken. kışın ortasında yapılmayacak bir işe kalkıştığını söylerken,hafiften özeleştiriyle :)))

Ben, kar yağsın diye can atanlardanım ama kışa, kara hazır olmayan dışarda evsiz kalan ya da bu havada dışarda işi olanlardan ben de utanıyorum bu kadar kar beklerken. Ama olacağına bak sen, benim de sürekli birçok nedenden erteleyip durduğum işlerim var dışarda. Tam kar yağacak tipi ayaz olacak ve ben artık daha fazla erteleyemeyeceğim için o soğukta dışarı çıkmak zorunda kalacağım. Bakalım o zaman kar hakkında ne düşünüyor olacaağım:))

Sevgiler canım

gülsen VAROL dedi ki...

Sayfa dizaynını mı değiştirdin? Yazı formatı fontu fon rengi çok güzel olmuş.. Daha seni yansıtıyor sanki!!
Yapacağın yapmaya kalktığın işleri az buçuk tahmin edebiliyorum.. aynılarına yakınını yaptığım için.. KOLAY GELSİN sevgili lodoscum.. Bir sıcak yuva, ondan daha sıcak bir ilgi ararsan ben burdayım!

ayferbilici dedi ki...

Bu eleştri yazısını hem yazana hem okuyana ders olsun diye yazdım:))
Çok istediğim bir şeyi sabretmeyip şartları zorlayarak biraz öne alınca başıma gelmeyen kalmadı! Ertelediğimi ise telaşım başlamadan yapmalı diyerek kendimi hırpaladım.
Ne olur Çınar, hiç ertelemeyin o bekleyen işleri, yapıp kurtuluverin. Sonra benim gibi kardan yağmurdan soğursunuz siz de:)

Sevgilerimle.

ayferbilici dedi ki...

Hımm..siz tahmin de edersiniz.. bilirsiniz de..Hem siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek hocam:)
İnsanın gücüne güç katan cinsten şu sıcacık davetinizi alınca içim ısınıverdi.Ben daha ne isteyebilirim ki?
Ayrıca sıcak ilgi ve sohbet için görünmez kalemle görünmez deftere randevu kaydetmiştik biz..azıcık rahatlayayım size onu hatırlatacağım:)
Evet, fon renginde değişiklik yaptım. Yazının fontunu değiştirmeye niyetlendim ama, vazgeçtim. Boldu normale çevirmekle yetindim. Sonra da minik değişiklikler yaptım. Beğendiğinize çok sevindim.
Teşekkür ediyorum, herşey için..

Newbahar dedi ki...

Evet, kara rağmen ertelenemeyen işler oluyor bazen. Zaman ve mekanın hayatı zorlaştıran kabusu kar. Bulunduğum yerde bugün itibarıyle ulaşım yok. Çocuklar heyecanla kar fantazilerini gerçekleştirdiler ama beni yol durumu düşündürüyor. Zira çarşamba günü erteleyemeyeceğim işler var. Karı seviyorum ama bu sene beni fena sıkıştırdı. Bekleyip görücem artık, sizin gibi üşüyerek ve epeyce meşakkatli bu işin çözüme ulaşmasını.
Sevgiler

ayferbilici dedi ki...

Çocukların umursamaz neşelerine özenmemek elde değil:)
Ama soğuklar devam etse de kar yağmaktan biraz yoruldu sanırım:)

Size Allah kolaylık versin. Dikkat edin kendinize.