10 Eylül 2009

Bilmek İstiyorum

Bilme isteği ruhta doğar. Sadece kişi, ne yapması gerektiğini ve neyin bilinmeye değer olduğunu ayırt etmelidir. Sorun etmeye değmeyecek pek çok şey vardır. Kişi zamanını ve düşüncesini bilmesinin gerekmediği şeylere adadığı zaman, Yaşamın, ruhun doğasının ve gizinin keşfedilmesi için sunduğu fırsatı kaybeder ki, yaşamın amacının yerine getirilmesi de burada yatar.
(Bir hayat uzmanının kitabından alıntıdır)


-Bazı bilmek istediklerimi öğreniyorum.
Çoğunlukla en sarp, en sapa, en uzun, en dik, en dar yollara sapıyorum öğrenmek için..
Bu alenen benim ahmaklığıma işaret ediyor belki..ama bu yollardan öğrendiklerimi hiiç unutmuyorum ki, bu avunulası bir durum olmalı.

-Bazı bilmek istediklerimin ne olduklarını biliyorum ama, bunların bazılarını nasıl bileceğimi henüz bilmiyorum.
Şimdilik, evet..şimdilik bu konuyu es geçiyorum.

-Bazı bilmek istediklerim var ki, onların varlığını bilmiyorum ve bir şeylerin eksikliğini hisseder olmam nedeniyle de bunu nasıl isteyebildiğime şaşırmıyorum..
Konu dışı olduğu için şimdilik bunu da es geçtim.

-Bazı bildiklerimi unutmak istiyorum..Fakat onlarla kavga etmeyi kesmenin zorunluluk olduğunu ve onları unutmaya çalışmanın çok boş bir iş olduğunu artık biliyorum..
Ve işte esas konuya geldim sonunda.…
Barışçı ruhuma ulaşmak için, en kısa, en basit, en rahat yolu bulmaya çalışıyorum. Bu konu hayatî bir mesele oldu. Tekrar tekrar aramaktan yorulup tekrar tekrar vazgeçmemem gerek ve..artık durmadan başa sarmak ızdırap verici olduğu kadar çok da anlamsız geliyor. Olayın hiç bir zevki de kalmadı yani:)

Korkarım kafayı fena taktığım bu sorunun cevabını bulamadığım sürece başka bir şey düşünüp, başka hiç bir konuyu yazamayacağım!!!


..
Buralarda yok mudur acaba....bu çiçeklerle bezeli mucize yolu bilen..gören..duyan..bir hayırsever, bir bilge kişi???



papatyaları çaldığım yeri unuttum..özür ve teşekkürlerimle.

12 yorum:

hasretsenfonileri dedi ki...

Neyin bilinmeye değer olduğunu takma kafana bitanem..Bunu süzecek bir alet yok henüz ya da insan beyninde “delete” bölümünü keşfedemediler daha!!
Çünki, insan sorun etmeye değmeyeceğini düşündüğü en değersiz konu ya da kişilerden, şaşılacak ölçüde değerli ve kalıcı olan değerli şeyler bulup keşfedebiliyor..
O satırlarını alıntı yaptığın (bir hayat uzmanı) nın “hayat” la ilgili bir (shit) bilmediği ortada.. İnanmazsan felsefecime sor!!! :):) Sen zaten konu ile ilgili felsefeni geliştirmiş ve öğrenme yolunu (dik+sarp vs. olarak) bulmuşsun!. Günahını almış gibi olmayayım ama, senin canın galiba yazı yazmak istememiş, ve biraz zorlamışsın birikimlerini.. İlahi sevgili lodoscum... koyver gitsin!!!... uğraşma. “bildim” zannettiklerini zaten bir bakıyorsun “gereksiz” kabul edip silivermiş beynin bir süre sonra sana sormadan!
Ben, yıllardır beynimle kalbimin kavgasını dinlemekteyim.. biri akıl dolu, diğeri duygu yüklü.. ve hiç galip yok!!!

ayferbilici dedi ki...

Kısaca "çuvallamışsın" diyorsunuz sanırım.
Modemim naz yapıyor, evden üç gündür nete giremiyorum..
Demek iş’te fazla mesai yapıp, yazmak pek iyi sonuç vermiyormuş desem ve böylelikle elektrikler kesikti hesabı yapsam durumu kurtarır mıyım dersiniz:)

hasretsenfonileri dedi ki...

yok asla "çuvallamışsın" demem mümkün değil..bana yakışmaz diyemem, sen böyle galiz bir kelimeyi haketmezsin o nedenle sevgili lodoscum.."elektrikler kesikti" mizahına ise sadece gülebilirim zira ben senin el yordamıyla bile zifiri karanlıkta mükemmel yazılar çıkartağını bikliyorum.. Ama "modem naz yaptı" ... bak bu çok hoş ve çok yaratıcı!!!

Adsız dedi ki...

:)Bence de hayat uzmanı!!(büyük bir sıfat, ben korkardım böyle bir sıfat almaktan) arkadaş,halt etmiş böyle konuşarak:)
yahu lodoscum, barışçı ruhun zaten içinde. sen bırakmıyorsun onu dışarıya.bir güneş yüzü görmesine, gülmesine, eğlenmesine, dalga geçmesine izin vermiyorsun. hocam doğru diyor:koyver gitsin. kasmaya gelmiyor şu 3 krş luk dünya.
okey masasından hayata dair ben derim ki: birine gereksiz olan bir taş, diğeri için ne kadar değerli. yani mesaj şu: bir araya gelelim.
4.cüyü bulalım ve okey oynayalım:)
Her şeyi bildiğimiz bir an'a ulaşacakmıyız acaba? diye sorduğumda çocuk kısmı bile cevaplıyor:hayır, hiç bitmeyecek arayışımız, sona ermeyecek merakımız. bilmediklerimiz hep var olmaya devam edecek.
ee o zaman tadını çıkar hayatın. flört et hayatla. bak ben ne mutluyum:onur akın konserine gidiyorum:)eyy hayat,sen şavklı sularda bir dolunaysın...)işte mutluluk.
seni sevenlerin sevgisini bir hale gibi taşı başının üstünde.
SF

ayferbilici dedi ki...

Canım felsefecim; kendimce kendimden! başka öykündüğüm tek insana hayat uzmanı tanımını uygun buldum..yazarın inan bundan haberi yok:) yoksa eminim o da buna itiraz ederdi...
Yukarıdaki satırların sahibinde ve sende (ve hasret hocam’da) olduğu gibi hayatını yaşamayı bilen ve bildiğini paylaşmaya çalışan her insana saygıyla bakar, ondan feyz almaya çalışırım..Ama, sana sadece saygıyla değil, gıptayla da baktığımı bilmeni isterim:) Konserden keyif alacağından (ya da artık aldığından mı demeliydim) eminim.
Hayat dolu, tatlı sözlerinin etkisinde kalmayacak insan tanımıyorum..bununla beraber..benim canım felsefecim, Hayatla sadece flört etmek bize yeter mi dersin? Sence de Onunla gerçek bir aşk yaşamak gerekmez mi:))

ayferbilici dedi ki...

Hocam kendimi kötü hissettim şimdi. Kendime yakıştırdığım için ettim o sözü.
Çünkü ben çok güzel çuvallarım..Çuvallamanın her türlüsünü de beceririm hattâ:)

Aslına bakarsanız, yazdıklarımı yetersiz bulduğumu itiraf etmeliyim. İstediğim gibi ifade edemedim kendimi.
Ne var ki, içimden bu sözler çıktı sadece. Uzun zamandır kafamın içi karmakarışık. Hedef belirleyemiyorum Hocam.
Hayatta yeni bir safhaya geçme zamanım geldi ve ben neyi en çok istediğimi bildiğim halde…ona nasıl ulaşabileceğimi bilemiyorum.
Yazı yazamıyorum çünkü, kafamda sadece bu konu var..ne yapsam, ne düşünsem ona çıkıyor....

Modemim gerçekten çok nazlı çıktı..daha doğru ifadeyle pc onu tanıdığını birdenbire unuttu. İnatla yeniden tanıştırmaya çalıştım ama olmadı.
Artık bir uzman bulmam gerek..sizleri okuyamıyorum ya akşamları..çok kötü oluyor.

Mükemmel yazıları..şiirleri..hikayeleri sizde okuyorum ben. Ama nezaketiniz için sonsuz teşekkürler. Çok iyi geldi:)

Adsız dedi ki...

LODOSCUM, ŞEKER BAYRAMIN KUTLU OLSUN. komşulara şeker toplamaya çıkacağın zaman bana sesleniver. torbamı kapar gelirim. topladığımız çatapatları da tek başına patlatma sakın.
sevgilerimle:)
SF

Adsız dedi ki...

canım bayramın kutlu olsun...sevgiler...

ayferbilici dedi ki...

sen gelseydin..
şekere hacet olmazdı ki şekerim:)

Ben de kutladım bayramını..bi de.. öptüm seni.

ayferbilici dedi ki...

Canım ben de senin bayramını kutladım..
Sevgiler sana da:)

Adsız dedi ki...

yaa lodoscum ya, çok uzun tatil yapıyorsun sen. hani yeni yazı?
sevgilerimle kal.
Sf

ayferbilici dedi ki...

Uğrayamıyorum bir süredir. İnan mecburiyetten..
Aklım burada ama..cidden özledim.

canım felesefecim..sevgiyle kal sen de.