11 Mayıs 2008

SEVGİNİN BAĞLADIKLARINA;

.......
Dostunuz, sizin karşılığını bulmuş ihtiyacınızdır.
O, sizin sevgiyle ekip teşekkürle biçtiğiniz tarlanızdır.
Sizin sofranız ve ocak başınızdır.
Çünkü siz ona aç olarak koşar ve huzura kavuşabilmek için onu ararsınız.


Dostunuz size aklından geçenleri açıklarken, kendi aklınızdan geçen ne 'hayır'ı ne de 'evet'i ona söylemekten korkmayınız.
Ve o sustuğunda yüreğiniz onun yüreğini dinlemeyi sürdürsün;
Çünkü sözcükler olmasa da, dostluklarda tüm düşünceler, tüm istekler, tüm umutlar doğar ve açıklanamayan bir mutlulukla paylaşılır.


Dostunuzdan ayrı düştüğünüzde üzüntüye kapılmayın;
Çünkü dostunuzun en beğendiğiniz yanı yokluğunda daha bir belirginleşir, tıpkı bir dağın tırmanana değil ovadan bakana daha açık göründüğü gibi.
Dostluğunuzda, ruhsal derinliğin arttırılmasından öte bir amaç olmasın.

Çünkü kendi gizemini çözümleyebilmekten öte bir şeyler arayan sevgi, sevgi değildir; öne sürülmüş bir ağdır ki bununla yalnız yararsız olan yakalanır.
.......
Yalnızca zaman öldürmek için aranılan dost nedir ki?
Çünkü o sizin ihtiyacınızı karşılamak içindir, yoksa anlamsız boşluğunuzu doldurmak için değil.
.......
Ermiş/Dostluk Üzerine (H.Cibran)



Aramızda kilometreler dahi olsa her nasılsa başımın darda olduğunu ya da olacağını sezinlerdi annem. Böyle durumlarda ya çıkar gelir rahatımdan, esenliğimden emin olana kadar eyleşirdi yanımda ya da rutin aramalarından çok farklı olduğunu bildiğim geceyarısı telefonları açar güven veren sesini yollardı bana. Annemin bu sezin yetisinin az buçuk bana da bulaşmış olduğunu söyleyebilirim. Ama söylemeyeceğim. Çünkü bu anlattığım çok olağanüstü bir özellik arz etmiyor bildiğim kadarıyla. Kuş dilini çözmüşlerden olduğuna inandığım annnemin hissiyatı kadar keskin ve kesin olmasa da bu sezgisel algıyı kendimde de görürüm. Olacağı sezinlerim gibi ciddi bir iddia içinde değilim ama en azından bilirim ki; ailemin bir ferdi veya bir dostum da beni düşünmektedir beni, benim onu düşündüğüm anda. Özellikle sevdiklerimize yönelik olan ve sevginin yönlendirdiği saf ilgiyle ilintili olduğunu düşündüğüm bu durumu, aralarında sevgi bağı olan bütün varlığın deneyimleyebileceğini birçoğumuz biliriz.. Daha doğrusu bilenler bilir...ve bilmeyenler şu an için ilgi dahilinde değildir.


Özetle...
İş bu yazı bir özel günün ve uzun soluklu bir dost sesinin etkisiyle yazılmıştır. Yazanın meramı burada; onca hırın-gürün altında parlayan duygulara dikkat çekmektir yalnızca...


Not.Bu sayfa -ayrı dünyalarda da olsalar- sevginin bağladıklarına ithaf edilmiştir....

4 yorum:

güvercin postası dedi ki...

şair felsefe taşına şöyle buyurdu
-bütün sözcükleri anneye çevir


:)

ayferbilici dedi ki...

Öyleyse bütün evlatlar teşekkür borçlu şaire.

Şairin zamanlaması harika:)

Adsız dedi ki...

bir kağıt üzerine gölgesi düşülemeyen, düşülemez diller de vardır değil mi..

dostlukla,sevgiyle,sevdiklerinle
SF

ayferbilici dedi ki...

Yazıldığını görmediğimiz ama belki can kulağıyla dinlersek duyabileceğimiz, gönül gözüyle bakabilirsek görebileceğimiz diller var elbet...Madde bağımlılığımızı biraz olsun dizginleyebilsek olur mu bir şeyler acaba? Neyse..

Çok güzel demişsin..aynısını ben de sana diliyorum..Dostlukla, sevgiyle, sevdiklerinle.